0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, момичета:)

В петък бях на 2ри преглед фетална морфология при д-р Димитрова в МЦ"Фемина" /първи преглед 13г.с, а сега втори в 19г.с./.
При мен проблемите са положителен АФС /антибета гликопротеин/, положителни ТАТ и МАТ, както и миоми.Назначената ми терапия от началото на бременността е Фраксипарин 0,3 и аспирин.
За момента всичко с бебчо е оки, но притеснителното е че при мен кръвотока в матката ми и при първия преглед и сега и в ляво и в дясно е все увеличен.
Много моля, ако има момичета с такъв проблем по време на бременността да споделят опита си с мен - какви са рисковете, мога ли някак да си помогна, изобщо каквото се сетите ще ми бъде от помощ.
Благодаря Ви предварително за споделеното мнение.
« Последна редакция: Април 16, 2007, 10:12:34 am от vkas »
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Ваня, а д-р Димитрова не ти ли обясни нещо по въпроса? тя е много отзивчива като я питаш. не съм чувала за увеличен кръвоток...
*
Не ми обясни нищо...само каза, че не е добре и добре, че съм на фраксипарин.Както и да се следя още по-редовно.Някак не искаше да ме плаши.
*
При мен засега - 20г.с бебето е нормално за седмиците си, нямам високо кръвно, по-скоро е даже клонящо към ниско.
Димитрова ми каза, че кръвотока през плацентата е нормален, но кръвотоците в матката /на листа дето го дава като резултат от това, което е видяла от прегледа/ пише вдясно и вляво повишен кръвоток и е написала даже някакви параметри:
Пиша дословно:
Доплерово изследване:
umbilicalis S/D - b.o
uter.dex: S/D - 6,06 RI 0,83 - посочила е, че е нагоре от нормата
uter.sin:  S/D - 5,09 RI 0,80посочила е, че е нагоре от нормата

Същото беше и при 13г.с. написано на листа.Коментара на Димитрова беше, че не е добре и че няма промяна:(
и също добре, че има аспирин /100мг протект на байер/ и фраксипарин 0,3.
Имам и 2 миоми - едната е външна, а другата е в стената на матката...много се чудя това увеличено кръвоснабдяване на матката дали не се дължи на тях - те растат по време на бременност...

Освен леко завишения антибета гликопротеин /АФС/ нямам нищо друго - в смисъл имам правени генетични изследвания за тромбофилия, но нямам изменения там.
Сега на 22г.с ще гледаме и сърцето на бебето-дано всичко да е наред.