Гинеколожката каза, че няма проблем, след като имам доминантен фоликул.
А това явление се появява 1-2 месеца, после изчезва за няколко месеца, но през последните 2-3 години доста лекарства поизпих - и хормонални и други... Та не знам кое на какво и как може да се отрази.
Успех.
Не искам да те тревожа,но ако бях на твое място,нямаше да стоя така.Всяка образована жена би ти казала ,че има проблем.И ти по-добре да посетиш някой по-добър доктор, от своята гинеколожка.Явно тя е някакъв посредствен лекар,който не е много наясно с материала.Още повече ,щом като имаш ДОМИНАНТЕН ФОЛИКУЛ и висок ФСХ,а и не си бременна,къде се губят те?Къде остава ежемесечното остъргване на матката?Имаш ли овулация-проверила ли си ЛХ?Проверила ли си хормоните на щитовидната жлеза? Известни са много случаи в медицината,когато има водещ фоликул и въпреки това има преждевременно загиване на жълтото тяло,без да настъпи овулация(ановулаторен цикъл).Какво е това променливо ниво от "недостиг на естрогени"-3-4 месеца нормално после 1-2 понижено?Като имаш хормонални проблеми,те си запазват стойностите и дори стават по-лоши,но не и да се подобряват от само себе си и да получаваш нормални цикли???
Ползвай тестовете за установяване на овулация и осем дена след като теста ти е положителен отиди на УЗИ преглед.Ако стените на матката са ти все още с трипластова структура ,явно ще имаш нужда от компетентна лекарска намеса.По същото време можеш да си пуснеш и изследване на прогестерон.Засичай колко дни след овулацията ти настъпва цикъла.
Лекарствата които си приемала ,не могат да бъдат причина за твоят проблем.Прегледай се за киста на яйчника или за полипи на матката.Не отлагай прегледите-ако има нещо от този сорт,колкото по-рано се открие ,толкова по-лесно ще бъде отстранено и няма да имаш странични усложнения.
Най-добре е да се обърнеш към някой от лекарите поддържащи сайта-те поне са достатъчно компететни и могат да ти направят съответните изследвания ,диагностика и лечението ти да започне.