0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
увеличено окосмяване
« -: Март 17, 2007, 16:09:45 pm »
Много четох във форума, но се обърках повече и реших да попитам направо.Забелязвам, че напоследък окосмяването по лицето ми се е увеличило, по ръцете също.Ясно е, че ще се ходи при лекар, но при кого от Варна съм, моля препоръчайте!Преди около година имаха съмнение за поликистоза, но се оказа невярна диагноза.Моля някой, ако е имал подобен проблем да ме посъветва какво да направя от къде да започна?
Re: увеличено окосмяване
« Отговор #1 -: Март 17, 2007, 16:32:08 pm »
Хормони пускала ли си?
Тестостерона как е?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Март 18, 2007, 08:10:42 am »
Консултирай се с гинеколог-ендокринолог.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #3 -: Март 18, 2007, 10:31:55 am »
 Не съм пускала хормони, не знам на първо време какво да си пусна.Има ли смисъл да ходя при личния ми лекар или при гинеколог направо.Въпросът е кой гинеколог или ендокринолог.От прочетеното във форума се обърках.Искам някой, който е минал по този път да ми каже от къде да започна.
*
« Отговор #4 -: Март 18, 2007, 11:07:26 am »
Ще се опитам да ти помогна Tais защото нещо подобно е и при мен. От сумати време имам повишено окосмяване по лицето, краката и подмишниците и даже съм забелязала и сега че по гърдите по някога имам церни косъмчета , по пръсите на ръцете и краката, къдета са дълги и черни. Все пак аз съм с ПКЯ от 2 години ,но след като Тестостерона ми беше в норма , а учудващо за мен беше че 17-он-прогестерон и
Днеа-с също ми бяха в норма. Сега 6 месаца ще пия Спиронолактон колкото и да не искам... Съветът ми е да търсиш добър лекар във Варна който да ти каже откъде да тръгнеш. Трубвати консултация с гинеколог и еднокринолог защото причината може е и да е от щитовидна жлеза или от яйчниците...  :P :) :?
« Отговор #5 -: Март 19, 2007, 14:40:57 pm »
Да се включа и аз, въпреки че едва ли ще помогна, тъй като не получих отговор на какво се дължи увеличеното окосмяване.При мен забелязвам, че някои месеци (или м. цикли) се засилва много, други е доста по-малко.
Преди да пусна хормоните споменах на док. за окосмяването и той ми каза няма страшно много жени го имат ( демек да считам едва ли не, че не е проблем). Ще се окаже или от ЛХ-то или от Тестостерона. Е да, ама лх и тестостерон в норми, както и всички останали хормони + щитовидни.И нямам поликистоза.
Явно не е проблем за иксито и поради това няма да се занимаваме с окосмяване.
Искам да попитам има ли някой, който да се справя успешно с този проблем, при условие, че е възникнало в последно време, а не датира още от пубертета, както е при мен.Все на нещо се дължи това повишено окосмяване и ме хваща страх, че ще вземе да се увеличи много.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #6 -: Март 22, 2007, 14:34:20 pm »
Хей, никой ли не е намерил решение?
И мен ме интересува! Имам същия проблем!
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #7 -: Април 06, 2007, 14:30:50 pm »
От няколко седмици и аз преглеждам тази тема ,защото и при мен се появиха черни косъмчета .Отначало предполагах ,че може да са от стимулиращите ,но никъде из форума не намерих нещо конкретно.Проблема е ,че съм руса и кожата ми е доста бяла ,а започнаха да ми излизат косъмчета по лицето,по гърдите и около шията.Пробвах с епилация ,но след време пак излизат.
*
« Отговор #8 -: Април 07, 2007, 22:22:27 pm »
Аз още не съм отишла на лекар. Моля дайте идеи за лекари от Варна някой, който наистина може да помогне за гадното окосмяване.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #9 -: Април 11, 2007, 13:46:54 pm »
Оле колко оптимистичен е предишния постинг. Не съм от Варна и нямам опит с тамошните лекари, но съм убедена, че навсякъде има такива зрънца... А за София го знам със сигурност. :goodluck:
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

kams

« Отговор #10 -: Май 12, 2007, 16:21:25 pm »
преди малко прочетох всичко което сте написали. аз имам този проблем с окосмяването от преди повече от пет години.ходих каде ли не, и при какви оли не специалисти.Стигнах дори и до Николай Генов за които се споменава в една друга тема(моето мнение за него е същото - некадърник). Аз съм от Варна и от тукашните лекари сам ходила при професор Цанева, и доцент Йотова. Ако трябва да съм честна съм по-доволна от доц.Йотова, но проблема е че тя се занимава с този проблем при децата.До колкото знам в клиниката на д-р Коеви има добри специалисти.
Аз в момента пия Диане 35 вечер, преднозолан - чист (половин таблетка) отново вечр и  glucophage,тази комбинация я пия от близо 6 месеца и като чели забелязвам някакво подобрение. Дано да е така защото това да пиеш години наред хапчета и да няма ефект допълнително травмира човек.
желач успех на всички.
*
« Отговор #11 -: Май 24, 2007, 16:41:42 pm »
ДО авторката:
Ако окосмяването е само по лицето-горна устна,и ръцете.-по -добре недей да пиеш никакви хормони,че от тях става по-зле положението.Казваш ,че нямаш поликистоза.
При мен се получи точно това-винаги съм  имала окосмяване по цялото тяло,по лицето беше само над устната,но след няколко курса с антиандрогени в момента приличам на някоя маймуна-брада и мустаци в пълен комплект.Говорила и съм и с други момичета с такива проблеми ,май това Диане 35 само усложнява положението.:(