0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помощ TSH 87
« -: Октомври 02, 2007, 22:01:46 pm »
С тириодит на Хашимото съм но досега ТСХ ми е било максимум 5- да ама сега изведнъж ми стана 87 а Т4-5 при реф. 9.3-17, Т3-2.1 реф. 2-4.4.(изследванията са правени в две различли лаборатории и са еднакви). Тези стойности са при прием на Ел-тирокс 0,25мг. Днес бях при д-р Тодорова-и тя се изненада и каза че жлезата ми е силно възпалена. Предписа ми ел-тирокс 100мг., селен и Преднизолон за възпалението. Проблемът ми е че в страничните ефекти на Преднизолона пише ужасни неща и че преждевременното му спиране е много опасно и може да доведе до смърт 8O.Мого се изплаших -някой пил ли го е. Изписан ми е 3дни 3х1, 3дни 2х1 и следващите 20-30 дни по едно на ден
*
Re: Помощ TSH 87
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2007, 23:19:49 pm »
Здравей, Мими!
И аз съм с Хашимото.
Пих Преднизолон 9 месеца и съм жива :wink:
А сега сериозно: Преднизолона съвсем не е безобидно лекарство, но дозата ти не е голяма, така че няма от какво да се притесняваш.
Единственото, което ще те посъветвам е да не го спираш на своя глава, защото трябва да се спре по схема с постепенно намаляване на дозите.
Не се шашкай толкова много! Д-р Тодорова е добър лекар и си знае работата!
Ако все пак чувстваш някакъв дискомфорт не се притеснявай да се консултираш с нея, дори и по телефона. Тя е много мила и отзивчива.
Ако те интересува нещо повече можеш да ми пишеш и на лични.

Успех! :hug2:
*
Re: Помощ TSH 87
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2007, 23:23:27 pm »
Mimi_leo, не съм пила преднизолон. Довери се на д-р Тодорова. Аз също съм с Хашимото и благодарение на лечението, назначено от нея, в момента е в ремисия.