0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хидросалпингс
« -: Април 04, 2007, 11:37:06 am »
Здравейте!
Преди 1 месец ми поставиха диагноза хидросалпингс на тъбата(имам само една). Докторът ми каза директно да преминем към ин витро, но това което чета по форумите е различно т.е. явно преди това трябва да се отстрани тръбата...Миналата седмица си правих ПКК, която е перфектна - не би ли следвало след като имам хидросалпингс да имам отклонения в кръвната картина?Вече не знам на какво и на кого да вярвам! Моля, ако някоя от Вас може да ми дадe съвет да го направи!Благодаря предварително!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: хидросалпингс
« Отговор #1 -: Април 04, 2007, 11:44:26 am »
Миличка ,ако имаш хидросалпингс  ,то непременно първо трябда да се отстрани той ,и едва тогава да се пристъпи към ин-витро.В противен случей шансовете за успех са нищожни.
Методи за отстраняване на хидросалпингс са няколко........може да се премахне цялата тръба,може да се среже в единия край или клампиране на тръбата.
Това последното вобще не ти препоръчвам,много често се оказва неефективен метод.
Дано да съм ти била полезна. :)Успех мила!
« Отговор #2 -: Април 04, 2007, 11:45:04 am »
Задължително трябва да се премахне хидросалпинкса преди ин витро. Няма връзка с ПКК. Успех!

p.s. Не е лошо да помислиш за смяна на доктора.
« Отговор #3 -: Април 04, 2007, 11:47:17 am »
След поставена диагноза хидросалпингс, първо трябва да се отстрани и тогава да се премине към ин витро. В противен случай опита ще е обречен на неуспех.
« Отговор #4 -: Април 04, 2007, 11:50:10 am »
И аз да се включа, за още повече убедителност. Хидросалписгса обрича инвитрото на неуспех. Трябва да се премахне/клампира/пререже тръбата, за да не се допуска течността от нея да навлиза в матката и да попречи на имплантацията и развитието на ембриона.
А съвет инвитро с наличие на хидросалпингс е лоша новина за компетентността на доктора - лично мнение.
« Отговор #5 -: Април 04, 2007, 11:55:23 am »
Благодаря за бързите отговори  :D Явно ще трябва да сменя доктора.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Април 04, 2007, 12:35:15 pm »
Благодаря за бързите отговори  :D Явно ще трябва да сменя доктора.
Идеята е много добра! :D