0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Какви витамини?
« -: Май 31, 2007, 15:37:53 pm »
Здравейте, момичета.
Какви витамини се пият по време на бременност?
Аз започнах да пия Centrum- по едно на ден. Лятото е богато на плодове и зеленчуци, няма ли опастност от предозиране на някои витамини ако ги приемаш и допълнително като капсули?
Моля ако съм объркала мястото на темата модераторите да ме поправят.
Благодаря ви за отговорите.
*

gemi78

• 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
Re: Какви витамини?
« Отговор #1 -: Юни 12, 2007, 21:12:13 pm »
Продължавай с него скъпа,това са хубави витамини.
Леко бременеене!

« Отговор #2 -: Юни 26, 2007, 11:48:48 am »
 Ако е някакъв специален Центрум за бременни - пий го , но ако не - се консултирай с док. , защото той съдържа и оптималната дневна нужда от вит. А , който ти през лятото си набавяш чрез храната. За този вит. се препоръчва намаляване на приема по  време на бременност и след овулация, заради вероятността от бременност. чувала съм че са хубави витамини - Матерна и са разработени специално за нуждите на жената по време на бременност , но за съжаление не ми се е налагало да ги пия и съответно нямам голямо инфо за тях. :wink:
« Отговор #3 -: Юни 26, 2007, 11:50:53 am »
 Лека и безпроблемна бременност ти желая!
*
« Отговор #4 -: Юни 26, 2007, 11:58:45 am »
всякакви лекарства по време на бременност, дори и витамини, се пият след консултация с лекар. всеки има индивидуални нужди и твоят доктор трябва да прецени ти дали имаш нужда, от какво и кога.

« Отговор #5 -: Юли 12, 2007, 21:51:52 pm »
Здравей, специално за витамините - не бих пила ако няма нужда. Все пак са изкусвено направени. Аз докато бях бременна заради прекаран грип ми предписаха Матерна, но много бременни се оплакват от стомашни болки, защото са доста силни витамини. Спрях ги. Не се тъпчи с лекарства ако няма нужда! :lol:
Леко бременеене!
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #6 -: Юли 13, 2007, 09:52:57 am »
Матерна са специално за бременни и се пият по време на цялата бременност. Чувала съм, че когато се приемат витамини с плодове и на таблетки едновременно не се усвояват добре. Все пак се консултирай с наблюдаващия лекар.