0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

моля за помо6т-високи ТАТ и МАТ
« -: Март 23, 2009, 14:13:07 pm »
Моми4ета има ли някои с такива високи стойности-ТАТ-350,МАТ-3500 ТСХ-1,03.Мн.съм притеснена с доста неуспе6ни опита съм.Последния тест бе6е положителен,но не се появи сърде4на дейност и се наложи да ме кюртират.Ендокриноложката каза 4е имам силно изразено автоимунно заболяване.В момента съм на Лтироксин-100,секен-100,преднизолон*1,асперин протект*1,лимфомизот-3*3,метформин*1.
Re: моля за помо6т-високи ТАТ и МАТ
« Отговор #1 -: Март 24, 2009, 10:59:20 am »
Поли, здравей
Не се притеснявай толкова, както на мен ми обясниха -всичко може да се коригира. За съжаление не толкова бързо колкото ни се иска. Мойте стойности са ТАТ -над4000, МАТ -около 350. ТСХ в норма с поддържаща доза /от години/ от 150 мг. Иначе лечението ми е горе-долу като твоето -без аспирина и селена, но предполагам че скоро и тях ще ми включат. Аз също имам една неуспешна бременност и 100% проблема беше в износването... но тогава не знаех че трябва да се лекувам.... Желая ти успех и бързо влизане във всички норми!
*
« Отговор #2 -: Март 26, 2009, 00:28:22 am »
При мен - ТАТ-98, МАТ-910, ТСХ-1.3 /преди ИСКИ/. Не ми бяха предписани хапчета, защото ТСХ беше в норма за забременяване, а за ТАТ и МАТ казаха, че няма да се оправят и по принцип не пречат. След + тест ТСХ скочи някъде до около 3. Веднага ми изписаха еутирокс. За съжаление всичко завърши с кюртаж. Незнам каква беше причината. Може би е трябвало някаква терапия заради Хашимотото, незнам...

« Отговор #3 -: Март 26, 2009, 00:47:09 am »
Борбата с ТАТ и МАТ винаги е упорита.Моите са също доста завишени и съм на еутирокс/ТСХ е ок.4// и селен.Приемаш необходимото,трябва да се повлияят...макар и по-бавно.
Успех!

-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

Slavi_Yo

• *
  • 6
  • мъката ми е навсякъде
« Отговор #4 -: Март 29, 2009, 10:17:17 am »
Здравейте и от мен. С Хашимото съм, установено октомври миналата година.При мен МАТ е 253, а ТАТ 527  :(. ТСХ 1.99. Пия само селен и чакам след като ми излязат и ген. изследвания терапия от доц. Конова. Предполагам, че те са "виновници" за неуспешните ми бременности.
1.2002г. кухо яйце
2.2003г. родих дъщеря ми
3.2008г. родих синът ми с тежка сърдечна малформация. Почина на 4 мес.
4.пак 2008г. кухо яйце
5.2009г. кухо яйце...
Повлияват ли се изобщо от лекарства тези антитела или трябва да се откажа да стана майка още веднъж?
Спи спокойно, Тединце! Чакаме деня, в който ще сме отново заедно! Липсваш ни...
05.02.2008-10.06.2008
*
« Отговор #5 -: Март 30, 2009, 01:17:02 am »
Повлияват ли се изобщо от лекарства тези антитела или трябва да се откажа да стана майка още веднъж?
Никакво отказване! След като ти излязат изследванията картинката ще се изясни. Аз също ще правя генетични и имунологични. Силно се надявам, че следващия път нещата ще се получат!
*

Slavi_Yo

• *
  • 6
  • мъката ми е навсякъде
« Отговор #6 -: Април 02, 2009, 09:11:23 am »

:bighug: И аз не искам да се отказвам...но се чувствам толкова обезверена вече... Успех на всички желая!
Спи спокойно, Тединце! Чакаме деня, в който ще сме отново заедно! Липсваш ни...
05.02.2008-10.06.2008
« Отговор #7 -: Април 02, 2009, 12:18:42 pm »

:bighug: И аз не искам да се отказвам...но се чувствам толкова обезверена вече... Успех на всички желая!
Slavi_Yo и аз се чувствам точно така като теб. Дори и този месец (в който със сигурност пропуснахме дните на овулация) цикълът ми дойде пет дена по-късно и аз бях започнала да си въобразявам отново бременност... подсъзнателно знаех че това е безумие, но въпреки това.... На всичкото отгоре като си видях новите резултати на ТАТ и МАТ (по-лоши от предишните) ми идеше да си изхвърля всички лекарства..... Някак си е ужасно да се бориш и да не виждаш някакъв ефект... Само да можех да си притъпя усещанията и мислите... да можех да не мисля за това всеки ден, да можех да споделям с някой терзанията си.... Но това е! На някой така им е писано. Трябва да го даваме по-спокойно, знам го че е така, но почти ми е невъзможно да се справя, но нека да опитаме... поне докато докторите още не са ни отрязали квитанциите. Момичета възхищавам ви се на куража истински ви се възхищавам и от сърце ви пожелавам да успеете и мечтите ви да се сбъднат.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #8 -: Април 02, 2009, 12:34:38 pm »
Момичета, темата не е в емоционални. Моля ви да не я разводнявате за да бъде полезна и на други след вас.