0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,

никога не ми е следена овулацията. Купих си тестове за овулация които започвам от днес. Но си мислех да отида да ми направят и фоликуметрия за да видим дали се пукат фоликулите. До колкото четох не ми стана ясно дали теста за овулация показва дали се е спукал фоликула или само че овулацията предстои?

Въпросите ми са следните:

1. Как се плаща за фоликуметрията? За цялостната процедура или всеки път като се ходи се плаща като за преглед? Колко пъти е необходимо да се ходи да се измерват фоликулите?
2. Важно ли е да е добър лекар този който следи фоликулите или всеки гинеколог може да го направи? (питам за да знам дали да ходя в друг град или не)

Благодаря ви предварително и лек ден :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Фоликуметрия...цена...качество на лекаря..?
« Отговор #1 -: Март 20, 2007, 09:30:41 am »
Най-добре отиди в клиника по стерилитет. Един път - но качествено и сигурно. Кой ти е най-близкия голям град?
Плаща се всеки преглед.
Тестовете за овулация показват положителен резултат около 24-36 часа преди предполагаемата овулация. Обаче не е сигурно, че ще има спукване на фоликула.
« Отговор #2 -: Март 20, 2007, 09:31:33 am »
Здравей!
За 1-вия ти въпрос - поне аз като ходих плащах за всяко посещение цена за фоликулометрия: 40 лв на посещение в Майчин дом Варна; Ходи се поне 3 пъти през ден и два дена, за да се види дали растат фоликулите, с каква бързина растат и съответно дали се е пукнал фоликула;

2. Мнооооого е важно кой доктор ти следи фоликулометрията. Аз си изпатих с прибързани и недоказани заключения, които ми разклатиха и без това нестабилната психика.
Отиди задължително на лекар, който разбира от тези неща и е специалист в областта на забраменяването, хайде да не употребявам думата стерилитет.
Успех ти желая в намирането на правилния лекар и успех от самата фолукулометрия, да се види точно това, което искаш :)
« Отговор #3 -: Март 20, 2007, 09:34:07 am »
Тестовете за овулация не могат да ти покажат, дали фоликула се е спукал. Те ти показват, че овулацията предстои. Фоликуметрията се заплаща за всеки преглед. Цената варира от 10 до 25 лв. в зависимост от центъра, където ходиш. Добре е да е специалист, защото моите наблюдения са, че обикновените гинеколози не разполагат с такава техника и общо взето често лъжат. Колко пъти да отидеш ще ти каже лекаря, който те следи, в зависимост от размерите на фоликула, който се вижда. Може да е 3 пъти, може и повече, всичко е индивидуално.
Успех  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #4 -: Март 20, 2007, 09:59:07 am »
1. Как се плаща за фоликуметрията? За цялостната процедура или всеки път като се ходи се плаща като за преглед? Колко пъти е необходимо да се ходи да се измерват фоликулите?

Ще следя темата защото май и на мен ще ми предстои :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #5 -: Март 20, 2007, 10:45:05 am »
А това,че БТ се е повишила също ли не значи ,че се е спукал фоликула?
« Отговор #6 -: Март 20, 2007, 13:19:56 pm »
Мисля,че ако разликата между фоликулярната и лутеалната фаза е около 0.4-0.6 градуса би трябвало фоликула да се е спукал,но аз съм мерила само два месеца БТ,най-добре прочети изказванията на Денис по тези въпроси,тя е специалист :D

*
« Отговор #7 -: Март 20, 2007, 13:30:29 pm »
Покачването на температурата също не е гаранция. Аз имам поне три месеца с доказано не спукване на фоликула (фоликулярни кисти) и хубава двуфазна графика. После чак разбрах, че моята разлика между фазите е 0,5, а при тези графики е 0,3. Това обаче е толкова неточно и субективно, че не може да е ориентир.
*
« Отговор #8 -: Март 20, 2007, 17:18:36 pm »
Аз плащам по 15 лв на ходене при доктора за фоликулометрия. Ходя по 3 пъти.
Важно е докторът да е специалист и да има подходящата апаратура.
*
« Отговор #9 -: Март 21, 2007, 09:23:25 am »
Благодаря ви - хубав ден :)
*
« Отговор #10 -: Март 21, 2007, 18:14:10 pm »
Така...да се отчета - ето и резултата:

един доминантен фоликул - 20 мм
много цервикална слуз
и добра лигавица на матката

Има някакви други цифри и букви написани ама не мога да му разчета на док,

LCS 333 или нещо такова и едно друго - Engem - 12

Каза ми да :) работим :) утре и в петък да отида да види дали се е спукал фоликула.
*
« Отговор #11 -: Март 21, 2007, 19:21:44 pm »
Кой ден от цикъла ти е? Аз обикновено към 12-13 ден от цикъла имам доминантен фоликул с тази дебелина и до 3 дена се пука.
Браво, поздравявам те за добрите резултати и дано се получи, от сърце ти го желая
*
« Отговор #12 -: Март 22, 2007, 08:10:34 am »
А, да забравих да напиша - 15-ти ден от цикъла. В петък следобяд иска да види дали се е спукал. Не е ли рано петък?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Март 22, 2007, 10:12:55 am »
Обикновено нарастват по два милиметра на ден. И се пукат около 20-24 мм.
*
« Отговор #14 -: Март 23, 2007, 09:23:43 am »
Пак съм аз...по-раздвоена от всякога!

Според доктора овулацията ми трябваше да е вчера или днес. Снощи си правих тест за овулация (от тези 5+1) и беше напълно отрицателен!

Нещо не мога да разбера...кой греши?

Днес следобяд ще ходя пак на лекар да види дали се е спукал фоликула. Само дето едва издържам.
*
« Отговор #15 -: Март 23, 2007, 09:34:20 am »
Спокойно днес ще се види дали е имаало ову.
*
« Отговор #16 -: Март 23, 2007, 11:49:07 am »
Спокойно, доктора ще ти каже днес какво е станало. Може да се е пукнал фоликулът и за това теста да е отрицателен. Не се притеснявай, всичко ще се оправи.