0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета меря 5--6 месеца температурите си, попълвам графики , направо се вманиачих да се взирав в графиката си и да се чудя дали е станало нещо този месец или не. След като отново ми дойде този месец реших край на меренето за да не го мисля толкова, евентуално ще си купувам само тестове за овулация. Вие какво мислите момичета? :rainbow:
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Край на графики и мерене на температури
« Отговор #1 -: Март 16, 2007, 20:26:49 pm »
Аз също съм на твоето мнение. Преди една година се пробвах с мерене на базалната температура, но издържах около две седмици и рещих, че ако продължа ще се побъркам и спрях. От 5 месеца правим опити за бебе и горе-долу от тогава си купувам тестове за овулация. Много съм доволна от тях-потопваш за 5сек. и след около три минути знаеш дали предстои в близките 12-24часа овулация. Този месец започнах с тестовете още от 5 март, овуто трябваше да е на 9март, но чак вчера теста за ову беше полужителен. Тестовете са удобни защото се нацелва точния момент. Препоръчва се когато теста стане полужителен да се прави секс три поредни вечери, после се пропуска една вечер и на другата се прави пак секс-последен опит. И след това започва чакането. От вдругиден за мен започва предимно чакането. Има ли и други, с които да чакаме :bfp: през следващите две седмици. Включете се да чакаме заедно stork-girl
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Март 16, 2007, 21:17:58 pm »
 :lol: Ако знаеш колко пъти съм се заричалааа...
Сега вече не я меря, но причината е че няма смисъл, но от вр. на време пак го мушкам /термометъра/.
Иначе щом си на фаза - СБТ /ще поясня - Стачка на Базалната Темп./ - давай, почини си малко! :D
Успех!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #3 -: Март 16, 2007, 21:50:48 pm »
Тестовете за овулация са добро решение.Почини си от меренето на температурата.Имаме нужда понякога от такава почивка.Успех.
*
« Отговор #4 -: Март 16, 2007, 21:56:13 pm »
И аз съм на мнение че човек трябва да си дава и малко почивка.Аз за това вече даже и не мисля-станало ли е не е ли.Ами ако му е писано ще стане.Взе да ми писва от нервни кризи,от разтреперване и ускорен пулс-стигнах до 130 удара в минута.За това реших почивка от лекари хапове и мисли.В неделя си чакам М-ами добре дошло имам си всички ПМС и не се заблуждавам че може да са други щот много си приличали.Ами честно да си кажа преди 7 години когато забременях не само че нямаше симптоми ами се усетих чак на 8 седмици.Ама тогава бях и психически спокойна а сега съм подвижна развалина.Е стига че много дълго стана.
*
« Отговор #5 -: Март 18, 2007, 08:53:09 am »
Е момичета ние не правим опити от много време,но и на мен ми писна от меренето на БТ и чакането и следенето на най-малкия признак като евентуален симпотом,така че си починах известно време и реших този МЦ пак да си следя и ако не стане сигурно пак ще го зарежа и каквото е писано да става,мисля си че наистина не ни се отразява добре на психиките цялото това напрежение. :D
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #6 -: Март 18, 2007, 10:24:09 am »
за повече от 5 год опити никога не съм мерила температура. не мога да си представя по-голям стрес от това всяка сутрин да се будя с термометър в д-то.
фоликулометрията за мен е най-спокойния и сигурен метод.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #7 -: Март 18, 2007, 16:17:09 pm »
pimi и аз като теб с първата бременност дори не съм разбрала кога точно и как е станало толкова съм била отнесена та чак не съм забелязала че два месеца ме пропуска М , а сега календари това онова все смятам все изчислявам и все нищо . Но сега ми закъснява трети ден гърдите ми ще се пръснат ,тази сутрин още докато стана от леглото и вече бях скапана правих тест  :bfn:  незнам какво да мисля :(
*

Izabel

« Отговор #8 -: Март 18, 2007, 20:13:40 pm »
И аз съм "ЗА" спиране на меренето на тази базална температура! :balk_602: Между другото колкото повече правиш сметки, графики и се натоварваш психически с това кога ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ толкова по-трудно ще стане. Моя позната прави опити половин година (и двамата имаха всевъзможни изследвания и всичко беше ОК) като постоянно мереше температура, чертаеше графики, купуваше тестове  :bad_idea: и само се надяваше :balk_81: , но то като не е писано да стане........ :balk_77: И оставиха опитите за бебче един два месеца, просто се отдаваха на секс за удоволствие  :bed:, без изобщо да са мислели за дете и точно на втория месец....... :cheerleader: бременна. Сега влиза в деветия месец и в най-скоро време ще си имат едно прекрасно здраво момченце  ylinfant. Така, че си мисля, че колкото повече се затормозяваш с "ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ОВУЛАЦИЯТА" и на пресмятане на точно онези 24 часа, които са най-най-най............, просто единственото, което трябва да правиш е секс  :bed:, е естествено и профилактични прегледи и фолиева киселина, но спри дотук, той бебока знае кога да се появи :babyflips: :sucky: Желая на всички Ви успех!
*
« Отговор #9 -: Март 19, 2007, 12:09:16 pm »
Според мене тестовете не са чак толкови точни. Тестът ми стана положителен едва 1-2 часа преди овулацията (аz я усеЩам), а не както пиШе на опаковката 12-24 часа. Меренето на БТ (орално) не ми беШе никакъв проблем. Дори по нея раzбрах, че съм бременна. Ако ви е толкова досадно, мерете само до овулацията + тестовете, zа да сте сигурни. А ако можете да си го поzволите финансово - фоликулометрията е 100%.
*
« Отговор #10 -: Март 19, 2007, 12:41:33 pm »
Момичета и на мен вече ми писна и за три цикъла мерене май повече няма да има май само тестовете и каквото стане.То наистина си е за изкукуригване - всяка сутрин де спиш де мериш и накрая ядец.........
*
« Отговор #11 -: Март 19, 2007, 13:23:20 pm »
Според мен, ако можете да правите секс през два дни в седмицата в която очаквате овулацията (аз поне знам кога горе долу трябва да се появи), няма смисъл нито от тестове, нито от мерене. а и стресът е по-малко, и контактът е по-приятен (въпреки че пак има някакъв график).

*
« Отговор #12 -: Март 20, 2007, 17:22:14 pm »
Според мен и тестовете за овулация остави. Изобщо спри да го мислиш. Аз също от този месец спирам си тестове, ФМ и тем подобни неща. Само любов с любимия човек достатъчно често и то ако е писано - ще стане.
*
« Отговор #13 -: Март 20, 2007, 17:35:16 pm »
Само любов с любимия човек достатъчно често и то ако е писано - ще стане.
Такива иzраzи са повече от несериоzни, освен ако не си на 20 и опитвате вече "цели" 2 месеца.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #14 -: Март 20, 2007, 18:52:18 pm »
Hri,забелязах,че имаш положителен резултат,отбелязан в календара ти!Честито!Айде,късмет и само положителни емоции! :goodluck:
*
« Отговор #15 -: Март 20, 2007, 19:32:53 pm »
Баракуданезнам как се е появило това с положителния резултат, сигурно аз съм объркала нещо. За мое голямо съжаление все още две чертички не съм видяла  :(, но не се отчайвам.

Колкото до това, че изказването ми е несериозно.........не съм изобщо съгласна. До колкото разбрах опитите за бебе са от скоро и на този етап правенето на любов достатъчно често е повече от достатъчно. Ако мине година и видят, че не става, да, тогава ще звучи несериозно наистина. Но при условие че са минали няколко месеца не е необходимо да се затормозяваш допълнително, защото стреса хич не оказва малко влияние. Една жена трябва да е спокойна най-малкото.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #16 -: Март 20, 2007, 21:23:10 pm »
Баракуданезнам как се е появило това с положителния резултат, сигурно аз съм объркала нещо. За мое голямо съжаление все още две чертички не съм видяла  :(, но не се отчайвам.

Колкото до това, че изказването ми е несериозно.........не съм изобщо съгласна. До колкото разбрах опитите за бебе са от скоро и на този етап правенето на любов достатъчно често е повече от достатъчно. Ако мине година и видят, че не става, да, тогава ще звучи несериозно наистина. Но при условие че са минали няколко месеца не е необходимо да се затормозяваш допълнително, защото стреса хич не оказва малко влияние. Една жена трябва да е спокойна най-малкото.

Хи,хи,значи си го оправила? :lol:Дано е добър знак за теб! :lol:

Относно спора ви с tanja,подкрепям и двете позиции.Но,много зависи от коя страна се гледа на проблема.Аз,например за да се съхраня емоционално спрях температурният метод,но това не значи,че не преценявам нещата реално и обмислям вариант за Арт.Между временно не спираме да правим:
Само любов с любимия човек достатъчно често и то ако е писано - ще стане.
:lol: