Кръвотечения при ранна бременност
Публикувано на: 09.01.2007г.

В материал към biberonbg.com д-р Николай Славов, акушер-гинеколог разглежда най-честите причини за кървене от влагалището в ранния срок от бременността (до 12 гестационна седмица), което се среща при 10-15 % от бременните жени.

Д-р Николай Славов препоръчва при всякакво по вид, количество и характер влагалищно кървене (течение) при ранна бременност без отлагане да се проведе консултация с гинеколог.

"При наличие на остър или подостър колпит (възпаление на влагалищната лигавица) е възможно течението да е оцветено розово-кръвенисто. Това е резултат от възпалителните промени в слоевете на лигавицата, водещи до разкъсване на кръвоносни съдове с малък калибър. Основен симптом е наличието на различно по вид и количество течение, нерядко с розово-кръвениста оцветка. Често са налице и допълнителни оплаквания – парене, сърбеж, оток, дискомфорт и/или болка при уриниране или полов акт. Тези симптоми (дори и без налично кървене) задължително налагат гинекологичен преглед, евентуално микробиологично изследване и адекватно лечение....."

Пълният текст на статията "Кръвотечения при ранна бременност" на Д-р Николай Славов прочетете в biberonbg.com тук ! ! !




от материали на:
Д-р Николай Славов, Акушер-гинеколог
www.biberonbg.com
Български Бебе Център
© Български Бебе Център;


www.D-rSlavov.com