Together For Fertility
Публикувано на: 26.02.2023г.

Сдружение „Зачатие“ участва в един уникален проект, наречен „Together For Fertility“. Партньори сме със сдружение RODA - Roditelji u akciji от Хърватска, сдружение Stowarzyszenie "Nasz Bocian" от Полша и Progress Consult от Унгария.

 Като пациентска организация на хората с репродуктивни проблеми, ние знаем, че много от тях срещат трудности с достъпа до надеждна и достъпна информация за тяхното здраве. Ето защо решихме да създадем комплект от материали с лесна за разбиране информация за фертилитета и безплодието и да обучим нашите доброволци да създават образователни програми по тази тема.

Като част от проекта ще организираме различни събития и на първо място ще издадем печатна книга за фертилитета и безплодието за възрастни на пет езика! Нашата цел е да повишим осведомеността относно репродуктивните проблеми в Централна и Източна Европа и да достигнем до хора с най-различни нива на образованост. Книгата ще бъде достъпна и в електронен вариант на нашия сайт.

 Ние сме много развълнувани и горди от участието си в този проект, който е първи международен проект за сдружението! Следвайте ни, за да научите повече за дейността ни в рамките на проект „Together For Fertility“!

 Проектът е съфинансиран по програма Еразъм+.